In de winter wordt het ’s avonds vroeg donker en in de ochtend pas laat licht. Dit is niet bepaald goed voor je humeur, omdat zonlicht een positieve impact heeft op je humeur en dat is helaas amper te zien in de winter. Gelukkig kan je wel zelf een aantal activiteiten ondernemen om jouw humeur niet tot het nulpunt te laten dalen. Samen met je kindjes kan je tijdens die twee weken vrij in december een aantal leuke uitjes doen zodat je je niet gaat vervelen en om je kind zoet te houden. Je kind kan immers nauwelijks buitenspelen in deze periode, en binnen is het lastiger om zichzelf te vermaken, dus het is een goed idee om af en toe je kindje mee op sleeptouw te nemen en jullie huis te verlaten voor een dagje. Maar, jij hebt waarschijnlijk geen idee welke uitjes allemaal leuk zijn in het winterseizoen? Geen nood! Je leest hier welke activiteiten te gek zijn in de koude winter!

Madurodam

In Den Haag ligt een verscholen miniatuur-wereld waar je je ogen uitkijkt. Deze wereld heet Madurodam, en is een ware hit voor kinderen. Ze kunnen hier Nederland in het klein zien. Als je al meerdere Nederlandse steden hebt bezocht met jouw kind, is het extra leuk dat ze in Madurodam wat herkenningspunten hebben. Het is natuurlijk geen vereiste: het prachtige lichtenspel in Madurodam is genoeg om met je mond vol tanden te staan. Er twinkelen overal prachtige lichtjes en het is een en al gezelligheid. Vooral rond Kerstmis is alles fantastisch versierd: schaatsende mensen op de grachten, kerstmarkten op pleinen en een aantal mensen die de beruchte Elfstedentocht schaatsen. Er zijn ook een aantal interactieve gebouwen die bewegen en geluid maken: een extra dimensie aan lol!

Archeon

In het Archeon te Alphen aan de Rijn leer je zoals de mensen vroeger leefden. In de Winter is er een specifieke Wintereditie waar je echt heen moet gaan. Er zijn verschillende gebieden in het park, dus als je graag wilt leren over de prehistorie dan ga je naar gebied A, maar als je eerder geïnteresseerd bent in de Romeinse manier van leven, dan kies je voor gebied B. Alle hutjes en huizen zijn volledig ingesteld op de winter, dus er liggen veel warme berenvellen en andere potten en pannen waar eten in borrelt. Een unieke ervaring!

Amsterdam Light Festival

Een voordeel van donker is dat lichten er bijzonder goed in uitkomen. Zo is ook het Amsterdam Light Festival een ware hit in de winter. Hier kan je zelf ontworpen lichtkunstwerken bewonderen onder het genot van een glaasje glühwein (je kinderen kunnen warme chocomelk krijgen). Genieten!