Meer en meer scholen stimuleren om buiten te sporten. Dat is ook helemaal niet zo gek, want buiten sporten staat vandaag de dag bekend om de vele voordelen. Ben je daar benieuwd naar geraakt? We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

1. Kinderen ademen de gezonde buitenlucht in tijden buiten sporten

In vergelijking met de lucht die door de gymzaal wordt gepompt heeft frisse buitenlucht alleen maar voordelen. Het inademen van buitenlucht kan zorgen voor een euforisch en onoverwinnelijk gevoel. Dit is namelijkte danken aan de FEEL GOOD endorfines die in het lichaam vrijkomen. 

2. Buiten sporten zorgt voor meer energie

Uit onderzoek is ook gebleken dat buiten sporten  meer energie geeft dan dat je binnen blijft. Om het verhaal nog beter te maken, na een wandeling van een half uur voelde 71% van de mensen die buiten in het park hadden gewandeld zich minder gestrest, terwijl 72% van de mensen die dit op de loopband hadden gedaan zich juist meer gestrest voelden.

3. Weg met die bacteriën

Het lijkt er natuurlijk op dat de gymzaal dé plek is om gezond te worden, helaas zijn er genoeg studies die onderbouwen dat het juist de broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen is. Om jouw kind zo hygiënische mogelijk door de gymzaal te verplaatsen is het een aanrader om geregeld je handen te wassen en tijdens het douchen slippers aan te trekken. Maar we hebben nog wel een advies, ga gewoon buiten trainen. De lucht die door de gymzaal zweeft is twee tot vijf keer viezer dan de buitenlucht.

4. Door buiten te sporten wordt helder denken beter gestimuleerd

Uit recent onderzoek naar de relatie tussen de mentale gezondheid van kinderen en indoor/outdoor hardlopen, heeft uitgewezen dat sporten in de buitenlucht het concentratievermogen kan verbeteren en ook nog eens zorgt voor een heldere mindset. De auteur van het onderzoek weet dit te verklaren door de verbondenheid met de natuur. Het gevoel van welzijn stijgt en daardoor wordt stress juist vermeden.

Kies ervoor om ook vaker de buitenlucht op te zoeken met je eigen kind

Buiten sporten en naar school fietsen doen natuurlijk wonderen voor de mentale gezondheid van je kind. Ook is het aan te raden om dit nog meer te stimuleren. Hoe je dit doet? Kies ervoor om ook vaker de buitenlucht op te zoeken met je eigen kind. Denk hierbij aan zwemmen in een buitenbad of een rondje wandelen in het wekend of na het avondeten.