Wanneer je zoon of dochter ervoor kiest om binnenkort een nieuwe sport uit te proberen, wil je natuurlijk het beste rolmodel zijn dat mogelijk is. Je doet er het liefste alles aan om je kind zo succesvol mogelijk in een sport te laten zijn, maar het belangrijkste van Elles is dat je kind gelukkig is en plezier heeft. Neem daarom onderstaande tips altijd in overweging als je kind gaat sporten. 

1. Leer je zoon of dochter altijd dat plezier hebben in het sporten het belangrijkste is

Een van de belangrijkste tips die je altijd in gedachten moet blijven houden, is dat je zoon of dochter altijd plezier moet hebben in de sport. De meeste kinderen denken namelijk al snel dat winnen het doel is. Het is aan jou de taak om je kind aan te leren en in te laten zien dat plezier hebben het doel is. Of het nu tijdens een wedstrijd of tijdens een training is.

2. Leef je eigen dromen niet na via je zoon of dochter

Heb je er vroeger zelf van gedroomd een goede balletdanser te zijn? Een pro in hockey? Of de sterren van de hemel speelt tijdens het voetballen? Leef je eigen dromen niet na via je zoon of dochter. Dit betekent dat je ze niet moet dwingen om de sport de spelen die jij vroeger speelde. Als je er in de loop van de tijd achter komt dat je meer geeft om hoe goed je kind speelt dan daadwerkelijk is, is dat een teken om een ​​stapje terug te doen.

3. Let er altijd op dat je kind voldoende blijft drinken en eten

Het is altijd belangrijk om te blijven controleren wat je kind eet of drinkt. Natuurlijk heb je daar geen invloed op op het veld, maar in de vertrouwde en eigen omgeving natuurlijk wel. Zorg er daarom altijd voor dat je kind voldoende blijft eten en drinken. Zonder de juiste hydratatie en voeding kan er sneller uitdroging ontstaan in de zomer of het lichaam kan zich minder goed herstellen na een training of wedstrijd. 

4. Zorg er altijd voor dat je je kind blijft aanmoedigen

Verliezen of winnen; zorg er altijd voor dat je kind blijft steunen. Moedig je kind aan als er een slecht spel is gespeeld en blijf de focus houden op het hebben van plezier. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je alle spelers uit het team aanmoedigt, in plaats van alleen je eigen kind.