Het is een emotionele periode: je kind neemt afscheid van de basisschool en gaat de wijde wereld in. Na de zomervakantie gaat hij of zij naar de middelbare school, en dat is voor veel ouders toch wel een mijlpaal. Vanaf nu heeft jouw kind toetsen en een lang schoolrooster. Je hoeft hem of haar niet elke dag naar school te brengen, maar hij of zij gaat zelf naar school fietsen, eventueel met een klasgenootje. Dat is even slikken. Gelukkig is deze periode het begin van iets moois. Maar, wat heeft je kind precies allemaal nodig op de middelbare school? Dat lees je hier! Doe er je voordeel mee en voeg onderstaande dingen toe aan je lijstje.

Een overzichtelijke agenda

Een musthave voor iedere scholier: een agenda. Op de middelbare school is plannen enorm belangrijk. Je moet weten wanneer je welk huiswerk gaat maken, en wanneer je welke toetsen hebt. Op deze manier kan je goed inschatten wanneer je welke opdrachten gaat maken, en wanneer je gaat leren voor die ene lastige toets. Zonder een agenda heb je geen idee wanneer je toetsen hebt, en kom je hoogstwaarschijnlijk voor negatieve verrassingen te staan. Zeer onwenselijk! Koop daarom een grote agenda voor je kind om dit te voorkomen.

Kaftpapier

Vanaf nu moet je kind zelf aan de bak: alle schoolboeken, en dit zijn er nogal wat, moeten goed worden beschermd tegen de regen en andere ongemakken. Dit doe je door stevig kaftpapier te kopen en de boeken met dit kaftpapier te bekleden. Op deze manier wordt het boek niet meteen beschadigd bij de eerste regenbui of windhoos. Als je kind heel slecht in het kaften is van boeken, kan je ook kiezen voor rekbare, kant-en-klare kaften, zodat je die gewoon om het boek kan schuiven. Een nadeel is wel, dat de maat van het boek perfect moet aansluiten bij de maat van de kant-en-klare rekbare kaft. Als dit niet bij elkaar past, dan lubbert de kaft eromheen en heeft het een averechts effect.

Een groot etui

Een etui, dat had je kind natuurlijk ook al nodig op de basisschool. Daar is geen woord aan gelogen, maar op de middelbare school heeft je kind natuurlijk wel meer spullen nodig dan op de basisschool. Een grafische rekenmachine, een passer en een geodriehoek: al deze spullen moeten in die etui passen. Dit betekent dat het etui dus best wel een groot formaat moet hebben om al deze spullen in te stoppen. Koop dus een groot etui zodat je kind niet iedere dag hoeft te proppen maar alles goed kwijt kan!