Als je een kind in huis hebt sta je doorheen de eerste x aantal jaren van het leven er natuurlijk ook voor in dat het aangekleed is. Kinderkleding kan voor sommigen een moeilijk vraagstuk zijn dat moeilijk onder controle te houden is. Wat is te veel? Wat is te weinig? Wat heb je nodig? Hoe berg je het allemaal op? Lukt het je ook niet altijd het overzicht te bewaren? Dan vind je hier enkele gouden tips voor een overzichtelijke kledingkast in de kinderkamer!

Koop niet te veel

Te veel kleding kopen is de erfzonde van zo goed als elke moeder. Nochtans heeft een kind heus niet zoveel kleding nodig als je denkt. In principe heeft een kind niet meer kleding nodig dan het kan dragen tijdens een wascyclus in jouw huishouden. Een paar extraatjes voor de zekerheid kan nog maar veel moeders kopen setjes voor elke dag van de maand en krijgen dan ook nog eens veel kleding. Onoverzichtelijk en niet nodig.

Werk met lijstjes

Ga je kleding shoppen voor jouw kleine uk? Dan kan je best werken met een lijstje waar duidelijk opgelijst staat wat je nodig hebt. Hou je tijdens het winkelen ook aan dat lijstje en ga het boekje niet te buiten. Kinderkleding is bewust zo schattig mogelijk gemaakt om impulsieve aankopen te bevorderen. Trap niet in die val!

Koop op de groei

Een kind zit vaak tussen twee maten in. Heb je een kledingstuk gevonden maar past het niet perfect? Dan koop je altijd het kledingstuk dat een maatje groter is. Het kind groeit en zeker bij broeken bijvoorbeeld kan je perfect de pijpen omslaan. Te klein kopen zorgt er al meteen voor dat je heel snel terug moet winkelen.

Stop met alles te bewaren

Veel mensen hebben de neiging om alle te kleine kleding te bewaren. Dat kan je eventueel doen als je van plan bent om nog een kind te krijgen. Maar zelfs dan is het vaak zo dat je op zoek gaat naar nieuwe spullen. Eens je kind uit zijn of haar kleding is gegroeid is het een beter idee om de kleding door te geven aan een kennis of familie. Zo help je een ander en zit je zelf ook met een stuk minder rommel.

Koop neutrale kleuren

Meisjes worden vaak in ontzettend felle kleuren uitgedost en ook jongens hebben zo hun eigen kleurenpalet. Het is iets dat je beter niet te veel doortrekt in alle kledij. Als je een neutraal kleurenpalet hanteert kan je altijd rompers, slaapzakken en kleding in het algemeen hergebruiken voor toekomstige broers of zussen. Bovendien maakt een neutrale stijl het ook gemakkelijker om door te geven!