Een van je beste vriendinnen is zwanger. Ze had het zwaar in het begin vanwege de vele misselijkheid, maar naarmate de tijd vordert, kan ze er meer van genieten. Haar buik wordt steeds boller en aanweziger: de baby wordt groter en je ziet hem of haar trappen en schoppen. Te leuk! Om jouw vriendin te eren en te laten zien hoeveel je om haar geeft, is het een goed idee om een babyshower voor haar te organiseren. Je laat zo zien hoe trots je op haar bent en dat ze een fantastische moeder voor haar kindje gaat worden. Je vriendin zal je ongetwijfeld eeuwig dankbaar

Een thema

Voordat je begint met het regelen van alle taken op je to-do-lijstje, moet je eerst bedenken wat het thema van de babyshower gaat worden. Een babyshower heeft namelijk altijd een thema: kies je voor een jungle party, met een regenwoud met exotische dieren, of ga je voor een winterwonderland, waarbij alles wit en blauw is? Het is ook leuk om samen met een andere vriendin van jouw zwangere vriendin te brainstormen over wat een leuk thema is. Misschien is ze een echt meisje-meisje, en wil je liever een soort Barbie babyshower waarin alles in het roze is. De taart, de stoelen, de slingers: alles is dan in een babyroze kleur. Het is ook leuk om de kleur van het geslacht terug te laten komen in de versiering, mits dat al bekend is.

Een locatie

Je moet ook een externe locatie vinden, aangezien er meestal veel gasten komen naar een babyshower. Het is dus niet heel handig om jouw eigen huis hiervoor op te offeren. Kies een extern pand zodat jouw vriendin ook hier naartoe kan worden gelokt onder het mom van een of ander excuus, zodat ze compleet verrast wordt door alle versiering en alle gasten die haar staan op te wachten.

Een taart

De taart is een essentieel onderdeel van de babyshower. Het draait allemaal om de taart, dit is het hoogtepunt van het volledige feest. Het is eigenlijk een beetje zoals bij een bruiloft, ook hier is het aan het bruidspaar om de bruiloft te ‘openen’ door de taart door te snijden en elkaar als eerste een hapje te voeren. Bij een babyshower mag de mommy to be de taart aansnijden, en als eerste een hapje proeven van de smakelijke taart. Ga bij iemand langs die gespecialiseerd is in het maken van taarten en leg je wensen bij hem of haar neer: ga niet zelf aan de slag in de keuken, omdat het je ongelooflijk veel stress en frustratie gaat opleveren. Daarnaast kan deze expert ervoor zorgen dat het thema van de babyshower terugkomt in de taart. Een compleet plaatje!