Het is een van hun favoriete bezigheden: samen met hun ouders in een boekje bladeren en voorgelezen worden terwijl ze lekker met hun duim in hun mond toehoren. Voorgelezen worden is voor kinderen een geweldige activiteit, en wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het voorlezen van kinderen onwijs veel positieve effecten heeft op de persoonlijke ontwikkeling van je kindje. Zo hebben kinderen die vaak worden voorgelezen door hun ouders een groter vocabulaire, leggen ze sneller verbanden tussen woorden, en beginnen ze ook nog eens eerder met praten. Dat zijn nog eens voordelen! De vraag is wel, welke boeken lees je je kindje dan voor? Als je geen inspiratie kan opdoen om deze vraag te beantwoorden, ben je hier aan het juiste adres. Check onderstaande kinderboeken 2 jaar waar kinderen geen genoeg van zullen krijgen. Succes gegarandeerd!

De kinderen van de Grote Beer

De kinderen van de Grote Beer is een spetterend boek voor diverse leeftijden. Het is geschreven door Carry Slee, en zij is zeer gespecialiseerd in het schrijven voor jonge kinderen. Het leuke aan deze boeken is dat Carry Slee telkens twee groepen van de basisschool tot één boek heeft verwerkt. Het eerste boek heet bijvoorbeeld de kleuters van de Grote Beer (een kringetje van tralala) en gaat over groepen 1 en 2. Het boek dat daarop volgt betreft groepen 3 en 4 etc. Het is een heerlijk meegroeiboek waar je kindje urenlang lol aan zal beleven. Het gaat over een groep van vijf kinderen: Daan, Kim, Quilfort, Frank en Lisa. Ze beleven onwijs spannende avonturen. Wedden dat je gelijk alle boeken van deze reeks moet voorlezen door dit fantastische voorleesboek?

De Bleshof

De Bleshof speelt zich af op een manege en gaat over een groep jongeren die de eigenaar van de manege een handje komen helpen. Nicolle Christiaansen is in de paardenwereld gedoken om deze fantastische serie te schrijven waarin Reka, Alexander, Anne en Bo. Deze groep vrienden gaan wel bijna iedere dag naar de manege om daar de paarden te verzorgen en te voeren. Ze gaan vaak ook een stukje rijden door het bos. Helaas gaat er ook weleens wat mis. Zo slaat er een paard of hol, of valt de eigenaar van de manege van de trap. Dat heeft flinke gevolgen voor de Bleshof. Zo moeten Reka en haar kleine shetlandervriend Pipo een belangrijke show opvoeren om zo geld te werven voor de Bleshof, omdat de manege anders failliet gaat. Reka’s oma moet op een dag naar het bejaardentehuis, maar er is geen geld voor een verhuiswagen. Daar weten de vier vrienden wel iets op: ze verhuizen de spullen gewoon met paard en wagen. Geen probleem, niets is te gek voor deze paardengekken!